Paras ratkaisu, jonka olen hevosenomistajana tehnyt!

Flugsael ja Saela.

Pälkäneläisellä Koivurinteen issikkatilalla Heinättimet toivat tallinpitäjälle runsaasti lisää vapaa-aikaa ja säästöä. Suurimman ilon tallinpitäjä koki kuitenkin tyytyväisistä ja hyvinvoivista, tiheästi heinää saavista islanninhevosistaan. Puolentoista vuoden kokemus Heinättimistä kertoo, että hevoset ovat hoikistuneet säännöllisten, pienten heinäannosten ansiosta.

Pälkäneläinen Kati Leppälahti hankki vuonna 2016 Heinättimet kuudelle islanninhevoselleen, jotka ovat alkuperäisrodun edustajina äärimmäisen tehokkaita rehunkäyttäjiä.
”Islanninhevosen vyötärölinja pullahtaa herkästi, jos heinää tarjoillaan liikaa. Siksi olin yrittänyt jakaa heinäannokset mahdollisimman monta kertaa vuorokaudessa. Koska hevoset asuvat muutaman kilometrin päässä kotipihastani, on tiheän ja rajoitetun ruokinnan järjestäminen ollut sitovaa”, Leppälahti kertoo.
Heinättimien hankinnan jälkeen ruokinnasta ei ole enää tarvinnut stressata.

”Heinättimet olivat paras ratkaisu, jonka olen hevosenomistajana tehnyt! Nyt hevosten sisäinen kello on virittynyt säännölliseen heinänmutusteluun, eikä ruokatorvea korventava nälkäpolte heikennä niiden terveyttä ja elämänlaatua.”
Positiivisena sivutuotteena Leppälahti mainitsee selvästi hoikistuneet hevoset.
“Hevosten lihasmassa on säilynyt, mutta rasva sulanut. Satuloita täytyy pienennellä ja lyhyempiä satulavöitä ostella, mutta sen tekee mielellään. Onhan oletettavissa, että normaalipainoisena hevoset elävät terveempinä ja pysyvät iloisina työkavereina”, Leppälahti iloitsee.

Leppälahti laskee, että Heinätin-investointi maksoi itsensä takaisin 16 kuukaudessa pelkästään vähentyneinä matkakuluina.
”Heinättimet pudottavat heinät illalla, yöllä ja varhain aamulla, joten meillä aamutalliin mennään nykyään puoli kymmeneksi ja illalla voi lähteä tallilta kotiin jo paljon ennen iltauutisia.”