Heinätin – rauha mahassa!

Heinätin-heinäautomaatti on ratkaisu hevosten ympärivuorokautisen ruokinnan säännöllistämiseen. Hevosen elimistö hyötyy tiheämmästä heinäruokinnasta, ihmisille hyöty tulee ajan- ja rahansäästön lisäksi tietoisuutena hevosen hyvinvoinnin paranemisesta.

Yleisesti on ajateltu, että vapaa heinä olisi hevoselle optimaalisin, mutta tiede on todennut tiheän heinäruokinnan olevan hevosen parhaaksi. Katso ELL Jonna Jokisalon luento hevosen mahahaavasta Hevoset2019-messuilla tästä linkistä: TIETOISKU MAHAHAAVASTA / Jonna Jokisalo

Jokaisessa Heinättimessä on vähintään kolme hyllyä heinäannoksille, eli yhdellä täytöllä hevosesi saa kolme ajastettua annosta. Heinättimiin on nykyisellään saatavilla myös useampia heinäannoksia. Tuotannossa on tällä hetkellä kolmen ja neljän annoksen automaatteja, mutta lisääkin on luvassa.

Heinättimen ohjainlaitteisiin on mahdollista syöttää 6 – 12 kellon aikaa, joten sitä voi käyttää esimerkiksi pihatoissa päivä- ja yöruokinnassa ilman erillisiä ajastuksia. Heinätin-heinäautomaatit sekä ohjainlaitteet sietävät hyvin pakkasta.

Heinättimissä ei ole teräviä kulmia eikä osia, mihin hevonen voisi satuttaa itsensä. Lisäksi Heinättimien sähkönkulutus on erittäin pientä.

Heinätin-heinäautomaatin saat yhden hevosen tarpeisiin Single-mallina ja se voidaan vaivattomasti rakentaa kaikista saatavilla olevista Heinättimistä. Akkukäyttöinen Heinätin sisältää kolme ajastettua heinäannosta jakavan kaapin sekä ohjelmoitavan ajastimen.

Useamman hevosen ruokintaan tarjolla ovat Multi mallit. Ne on suunniteltu 1-5 hevosen ja 6-25 hevosen talleihin. Mallit sisältävät tarvittavan määrä Heinätin-kaappeja ja toimivat verkkovirralla sekä yhdellä ohjaimella.

Karsinaan asennettavien Indoor600 ja Indoor700-Heinättimien lisäksi tarjolla ovat ulos asennettavat Heinätin Outdoor sekä käytävien puolelle asennettavat Heinätin Corridor -mallit. Tiehään pyöröpaaliruokintaan tarjoamme uusimman innovaatiomme Paalivahdin (ks. PAALIVAHTI / HAYWATCH)

Tutustu Heinätin-malleihin Tuotteet sivulla.

 

Heinätin säästää työaikaa vähintään viisi minuuttia per hevonen. Isommilla talleilla ajansäästö on todennäköisesti vielä suurempi. Laskuri käyttää ajansäästön suureena 5 min / hevonen / vrk.
Laskuri lisää tuntipalkkaan sivukulut kertoimella 1,7.

Reco_Kaisa_Moilanen

Kaisa Moilanen, Reco Equestrian, Åland

Tallillamme ajansäästö on vähintään kaksi tuntia päivässä. Iltatallin tekijä lähtee kotiin, kun hevoset tulevat sisään ja aamulla hevoset pääsevät heti ulos jo syöneinä.” Kaisa Moilanen, Reco Equestrian, Ahvenanmaa

Heinäautomaattien käyttöönotossa pitää varmistaa, ettei hevonen säikähdä automaattia. Heinätin-heinäautomaateissa tämä seikka on otettu huomioon. Talliin asennettavat Heinättimet ovat hiljaisia käytössä ja niiden ohjaimiin on lisätty toiminto, jonka avulla hevoset saadaan nopeasti ja turvallisesti koulutettua automaattien käyttäjiksi.

Lähetämme Heinättimen ostaneille koulutusvideon ja annamme hyvät neuvot hevosten totuttamiseksi niiden uuteen huonepalveluun.

Katso tästä Heinätin-automaatin esittelyvideo